Novinka: auta pro děti v retro stylu

Některá auta se nesmazatelně zapsala do historie automobilového průmyslu. Teď se některá autíčka mohou nesmazatelně zapsat do dětství. Představujeme vám novinku – elektrická auta pro děti v retro stylu.

mercedes s300

Obsah: 

Nejnovější typy elektrických vozítek na ovládání jsou opravdu elegantní. Autíčka, která jsme pro vás měli do teď byla někdy přesnou kopií nejnovějších sporťáků, jiné zmenšeninou terénních vozů. Nyní přichází novinka, která dává elektrickým dětským autíčkům nový styl – retro asutíčka. Do naší nabídky přijely například elegantní kabriolet Mercedes Benz S300 nebo bleděmodrá legenda mezi motorkami – Vespa.

Elektrická autíčka jsou u nás na e-shopu už dlouho velmi oblíbená. Je to elegantní způsob, jak dětem splnit jejich sny a zároveň si zpestřit společné procházky. Když se děti mohou projíždět v nejrůznějších modelech aut, budou si připadat o něco dospělejší. Rodiče mohou svěřit autíčko dětem, nebo se sami starat o řízení pomocí dálkového ovládání. Je to tak praktický i stylový pomocník proti větě „mě už bolí nožičky“.

V Mercedesu jako král 

Originální verze Mercedesu S300 (viz úvodní obrázek článku) se proháněla po silnicích v 60. letech. Ve své době to bylo luxusní auto, ve kterém se nesvezl jen tak někdo. Model S300 se prodává a vyrábí do dnes, jen je jeho design značně obměněný. Dětská varianta tohoto pokladu je v černé nebo červené barvě.

Elektrické autíčko Mercedes je vybaven dvěma motory o výkonu 35W, což z něj dělá spolehlivé a výkonné autíčko pro cesty na běžném terénu. Výkonnější autíčka jsou většinou terénní typy. Zvládá běžné rychlosti  do 5 km/h. Má funkční LED světla. Pro bezpečí dětí je vybaven funkcí pomalého rozjezdu a bezpečnostními pásy.

To, co jej dělá unikátním je jeho originální design, který myslí na vše. Kromě naleštěného exteriéru s klasickým vystouplým logem Mercedesu a neobvyklými zrcátky, má i promyšlené vnitřní vybavení. Sedačky jsou z ekokůže a nesou originální logo. I volant je v původním propracovaném designu. Tento model má oficiální licenci přímo od značky Mercedes Benz.

Má i něco navíc, co jste ve veteránovi asi nenašli, a to slot na USB, ze kterého můžete přehrávat MP3. Děti si tak za jízdy budou moci užít jejich oblíbené písničky.

S elegantní Vespou se přenesete do staré Itálie 

Motorka Vespa se zrodila v roce 1946 a ihned se stala ikonou romantiky i rychlosti v jednom. Vespa znamená italsky Vosa a právě podle toho dostala své jméno. Začala přepravovat Italy skrze úzké a klikaté uličky jejich měst a odtud se rozšířila do celého světa. V nejen v elegantní světle modré, ale i béžové, červené nebo námořnické modré se na ni mohou nyní prohánět už děti od 3 let. 

vespa detska motorka

Tato dětská motorka patří k těm výkonnějším modelům. Je opatřena dvěma elektromotory o výkonu 45W. Jezdí až 4 km/h, čímž se řadí do průměrné rychlosti dětských motorek na ovládání.

Má několik bezpečnostních prvků, aby byla jízda bez nehod. Díky postranním kolečkům se nemusíte bát, že by děti ztratily stabilitu a spadly. Brzda je automatická po tom, co se uvolní plynový pedál, což pomáhá v prudších kopcích. A kdybyste se domu vraceli za šera, přední světlo má funkční LED diodu.

Celý design tohoto modelu přesně kopíruje klasické retro motorky Vespa. Má její jemné linie, typická kulatá zrcátka i koženou sedačku nebo nákladní prostor. Navíc pro obveselení dětí dostala přední panel s USB, ze kterého můžete přehrávat písničky nebo pohádky na dlouhých cestách.

BMW, které si budete moci snadno dovolit 

Další ikonický model BMW 507 se vyráběl v Německu v 50. letech. Jeho tvůrci se snažili přinést do BMW trochu více sportovního designu a elegance. Plánovali tento model s dlouhým předkem a elegantími křivkami vyvážet do Spojených států. Během výroby se ale cena tohoto modelu vyšplhala příliš vysoko, a auto si nemohl dovolit jen tak někdo. Kvůli tomu se prodalo mnohem méně kusů, než BMW plánovalo. Vaše děti si dnes ale mohou dovolit projet se v takovém BMW jen za pár tisícovek. 

Dětská elektrická autíčka BMW 507 mají neuvěřitelný design. Ladné křivky doplňují svítící světla, kožené sedačky a pěnová kola. U autíčka můžete otevřít dveře a pohodlně se usadit. Pro příjemnou jízdu má navíc hudební panel s USB a mikro SD. Takže si na cestu pusťte třeba pohádku.  

Opravdový veterán: elektrické autíčko retro Audi Horch 

Opravdu starý model auta byla Audi Horch. Už na začátku 20. století vozila významné pány po městech. Jedno takové vlastnil i francouzský prezident Charles de Gaulle.

Zakladatelem značky Audi byl August Horch. Právě proto se tento veterán jmenuje po něm. První automobily, které Audi navrhovalo byly typické veterány s vystouplými blatníky a úzkou maskou.

Věděli jste, že Audi získala svůj název podle svého zakladatele. Ale jméno Horch už bylo registrováno, a tak se August Horch rozhodl pro latinou verzi svého jména. Horch v němčině znamená “poslouchej” a stejný význam má v latině slovo audi. 

Dnes už bychom se v tak starém veteránu jako je Audi Horch asi těžko projeli. Nebo by nám jistě nestačila jeho rychlost a obtěžovala by nás jeho hlasitost. Ale ve verzi pro děti se mohou malí řidiči svézt snadno. A co víc? Mohou se svézt i rodiče. Tento model je určen pro jízdu dvou. Má dva plynové pedály a nosnost do 100 kg. 

Tak co takhle společně vyrazit na sraz veteránu? 

Nový začátek pro starý model 

Zatímco, kdybyste si chtěli pořídit funkčního veterána ze 60. let, museli byste rozbít pořádné prasátko, dětská retro autíčka se pohybují v průměrné cenové hladině v porovnání s ostatními modely. Mohou se v nich projíždět děti od 2 do 6 let, podle toho, jak rychle porostou, je to tedy parťák na mnoho a mnoho výletů.

Autor článkov

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.