Tipy na dárky ke Dni dětí

Den děti se blíží. Nezapomeňte na dárek i příjemný den

 

V první červnový den slavíme Den dětí jako připomínku jejich důležitosti v našich životech a také vzpomínku na děti, které nemají to štěstí žít si zcela spokojeně. Oslavte tento den v příjemné rodinné atmosféře a přidejte navrh malé překvapení. Máme pro vás pár nápadů na dárek.


Den dětí slaví různé části světa v různé dny. Jeho smysl je ale vždy podobný. Vzpomeneme si na ty nejveselejší a nejmenší členy rodiny, trochu se zastavíme a věnujeme jim část našeho času.

 tipy na darky na den deti

 

Polovina Evropy slaví s námi, další si počká na podzim

Většina zemí slaví Den dětí 1. června. Společně s Českou republikou je to například Rusko, Portugalsko, Slovinsko, Litva, Vietnam nebo Polsko a Rumunsko. Některé země se drží Dne dětí, který vyhlásilo OSN na 20. listopadu. Podzimní oslavy si tedy užijí děti v Kanadě, Chorvatsku, Švédsku, Švýcarsku nebo Irsku a Francii.  

 Jako první v historii oslavili tento den v USA. Už v 19. století tu reverend Charles Leonard sloužil mši za všechny děti a načasoval ji na druhou červnovou neděli. Tato tradice se zachovala a proto ve Spojených státech budou slavit Den dětí o týden později než my. Další země, která se připojila s oslavování dětí bylo Turecko. Tam začali slavit den dětí v roce 1920 a to na konci dubna.

Jak udělat tento den výjimečným?

Vyhraďte si letos trochu svého času a věnujte ho dětem. Podnikněte výlet na jejich oblíbené místo, hrajte jejich hry nebo uvařte jejich oblíbený oběd. Pokud chcete tento den ještě o něco zpestřit připravte doma speciální výzdobu, nebo schovejte na zahradě sladkosti či malé dárečky a nechte děti, ať si zahrají na detektivy. Můžete také uspořádat hon za pokladem a na konci vyznačené stezky může na děti čekat hračka jako dárek.

Tipy na dárky ke Dni dětí

Pokud tápete, jaký pořídit dárek v tento speciální den, podívejte se do našeho výběru nejoblíbenějších hraček:

 

Pro nejmenší

  • Sada chrastítek– jestli něco rozzáří den těm nejmenším, tak je to kromě maminky, jídla a spánku také chrastění barevných zvířátek. Rozšiřte svou výbavu chrastítek o nové kousky v zářivých barvách, které zaujmou děti na první pohled.

 

  • sada%20chrastitek%20pro%20deti
  1. Hračky do vody – Pomalu se blíží doba, kdy se vodní radovánky přesunou z vany i do bazénů a koupališť. To zní jako ideální příležitost pořídit vašim nejmenších nové vodní kamarády.

157946_pol-pl-gumowe-zwierzatka-sitko-zestaw-do-kapieli-za2078-12654-1

  1. Multifunkční kostka – vsaďte na zábavu i vzdělávání s dřevěnou kostkou. Děti do ní mohou napasovat tvary, posouvat kolečka počítadla, nebo stavět kostky na sebe. Díky těmto hračkám se děti učí barvy, tvary, trénují své prstíčky a objevují spoustu novinek ve světě.

157766_500-500-productgfx-af868c8fa4039cafb3dd335f7e202258

Pro děti od 3 do 5 let
 

  • Dětská tříkolka – tříkolka bude ideální dárek ke Dni děti i k začátku teplých dní. Je to velmi kvalitní i praktický dopravní prostředek pro jarní i letní procházky. Je pro děti zcela bezpečná a navíc je chrání i před přímým sluncem. S tříkolkou budou procházky pohodlné jak pro děti, tak pro rodiče.

Dětská tříkolka PRO700

  • Elektrické autíčko – elektrická vozítka jsou velkým hitem letošního roku, se kterým nemůžete udělat chybu. Dávají dětem možnost projet se ve vlastním Mercedesu, Bentley nebo policejním voze. Řízení může převzít dítě samo pomocí jednoho pedálu a volantu, nebo se rodič chopí dálkového ovládání a převezme kontrolu. Jestli se o něco nemusíte s těmito autíčky bát, pak je to bezpečnost. Jezdí průměrnou rychlostí chůze, mají bezpečností pásy a také funkci nouzového zastavení.

Elektricke auticko pro deti mercedes gt cervene

  •  Dětská kuchyňka – vybavení pro malé kuchaře je hračka, která se neomrzí. Darujte dětem jejich vlastní kuchyňku a podpořte v nich radost z vaření. Díky hře s dětským nádobím a umělými potravinami si děti nejen trénují motoriku a orientaci, ale také logické myšlení a rozvíjejí kreativitu. Dřevěná kuchyňka bude stabilní a také designový doplněk do dětského pokoje.

2772_detska-drevena-kuchyne-s-troubou-a-prislusenstvim-zeleno-bila_2

Pro děti od 5 let

  1. Sada na výrobu slizu – Možná se vám zdá trochu zvláštní vyrábět si vlastní sliz, ale vaše děti to budou milovat, věřte nám. Pořiďte jim celou sadu s různými barvami a třpytkami. Děti si užijí spoustu zábavy při výrobě. Promění se v malé vědce a třeba vás překvapí.

 Velká sada na výrobu slizu

  

  • Hra Jenga– klasická hra, která trénuje trpělivost a motoriku by neměla chybět ve skříni žádného školáka. U nás můžete navíc dostat i speciální variantu s čísly, díky které můžete hru trochu ozvláštnit. Sejděte se všichni kolem jednoho stolu a ověřte si, kdo je nejlepší stavitel.

 270-1_hra-jenga-drevena

  1. Sedací vak – pokud už vám doma roste školák, který potřebuje trochu pozměnit pokojíček z velké herny na trochu důstojnější místo, je pravý čas mu věnovat stylový doplněk. Sedací vaky jsou pohodlné i originální sedačky do dětských pokojů, které dětem nabízejí příjemnou oporu celého těla i úkryt.

sedaci vak basketbalovy mic xxl

 

Autor článkov

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.