Jak se starat o elektrické autíčko pro děti?

Možná už vám stojí v garáží jeden mini bourák (nebo brzy bude stát) a vy se teď ptáte, co dál. Pro udržení dětského elektrického autíčka při životě co nejdéle, stačí následovat několik pravidel nebo dokoupit za pár korun správné doplňky a náhradní díly na elektrické autíčko.

%C3%9Adr%C5%BEba%20elektrick%C3%BDch%20aut%C3%AD%C4%8Dek

Obsah:

1. 4 zásady údržby elektrických autíček pro děti

2. Může to být ještě lepší? Může!

3. Mysleli jsme i na náhradní díly

4 zásady údržby elektrických autíček pro děti

  • Ochraňujte baterii elektrického autíčka – bez baterie je z autíčka pouze velké pojízdné auto podobné legendární tatrovce. Pokud chcete, aby se vaše děti proháněly na 4 kolech co nejdéle, je důležité o baterii alespoň základně pečovat.

    Dodržujte dobu nabíjení, která je zadaná výrobcem. Když je autíčko nabité, vypojte jej ze zásuvky. Ideální je nechat jej nabíjet přes noc a ráno jej odpojit. Tak splníte obvyklou dobu nabíjení – 8-10 hodin – a zároveň bude elektrické autíčko připravené vždy, když s dětmi usoudíte, že je čas na projížďku.

    Pojistit si pojízdnost vašeho auta můžete dokoupením náhradní baterie do elektrického autíčka. Ta může být připravena pro případ, že se autíčko vybije, ale stále chcete jezdit, nebo pokud by se vám baterie zcela rozbila. Nebudete pak muset čekat, než vám kurýr novou baterii doručí, ale můžete plynule jezdit dál.

  • Pozor na vodu – pamatujte, že ačkoli je to auto do terénu, je to také elektrický strojek. Chraňte jej tedy před nepřiměřeným množstvím vody. Nenechávejte elektrické autíčko stát na dvoře, když je venku průtrž mračen. Nejlepší je pro elektrická vozítka, když jim najdete suché stání s přístupem s elektrice, například v garáží.

  • Čistota půl zdraví – Když s autíčkem přijedete z náročného terénu, věnujte mu pár minut pro odstranění velkých nečistot. Zabráníte tak tomu, aby se na autíčku usazovaly a dostávaly i do vnitřních součástek auta.
    Pokud skladujete autíčko v prašném prostředí, nebo někde, kde by do něj mohlo napadat listí nebo větvičky, doporučujeme zakoupit si i ochrannu plachtu na autíčka. Podle toho, který typ máte doma si vyberte z velikostí od S do XL.
  • Kolik ještě uveze? – dodržujte váhové limity, které jsou pro autíčko předepsané. Pokud děti vyrostou, nebo se bude chtít svézt i starší příbuzný, nabídněte jim raději kolo, motokáru nebo jiné vozítko, které je na jejich váhu přizpůsobené. Nicméně pokud byste chtěli mít elektrické autíčko, ve kterém se sveze každý, doporučujeme modely přizpůsobené pro jízdu s rodiči .

Může to být ještě lepší? Může!

Dětská autíčka na elektriku jsou hitem u dětí i rodičů i sama o sobě. Ale pokud byste si je rádi ještě vyšperkovali, známe způsob. Pořiďte autíčku SPZ se jménem vašeho dítěte, nebo jakýmkoli nápisem si vymyslíte. S takovou SPZ bude autíčko připravené být dokonalým dárkem přímo pro vaše nejbližší. Vlastní SPZ si navíc můžete pořídit značně levněji, než vlastní SPZ na vaše velké auto. Dva kusy poznávacích značek s vaším nápisem stojí jen 99 Kč. Můžete ji dostat na kterékoli elektrické autíčko, jen nám musíte dát v poznámce vědět, jaké rozměry potřebujete.

Dalším krásným bonusem je první řidičský průkaz malého řidiče. Dostanete jej s razítkem Ministra hraček a malí závodníci si jej s radostí přidají do svého bouráku.

Mysleli jsme i na náhradní díly na elektrická autíčka

Když to pořádně rozjedete, může se stát, že autíčko bude potřebovat některé části nahradit. V sekci náhradní díly najdete baterie, poklice i dálková ovládání. Kdyby se po delším používání cokoli rozbilo, za přívětivé ceny si můžete objednat pro elektrické autíčko nové díly, které zvládnete sami vyměnit.

Nechybí ani náhradní nabíječka na elektrické autíčko nebo hudební panely.

Věříme, že taková služba vám usnadní nejen rozhodování o koupi elektrického autíčka, ale také jeho údržbu. S každou malou závadou nemusíte nad autíčkem lámat hůl. Součástka se snadno a rychle vymění a vy se můžete zase vydat na cesty.

Autor článkov

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.