TIpy na vánoční dárky pro kluky

Štědrý den je téměř za dveřmi a vzduchem se nese kouzelná atmosféra Vánoc. Moc dobře víme, že tip na dárek teď může přijít vhod. V našem článku Vám proto přinášíme skvělé nápady na vánoční dárky - tenkrát pro kluky!

Překvapte pod stromečkem syny, vnuky, synovce nebo děti kamarádů krásným a jedinečným dárkem, který malým rošťákům rozsvítí očka raz dva.

d%C3%A1rky%20pro%20kluky

Obsah:

Dárek pro ročního kluka

Jelikož nemají nejmenší děti z Vánoc ještě tolik rozumu, s obrovskou hromadou dárků si vůbec nemusíte dělat starosti. 

Pro malé chlapečky bude období Vánoc především plné nových vjemů. Věřte, že veškeré ozdoby jako světýlka, svíčky či šustící balící papír zabaví malé rošťáky dost možná více,  než samotné dárečky od Ježíška.

Pro kluky, které čekají první Vánoce, se proto snažte vybírat dárky spíše podle kvality než kvantity. Zaměřte se hlavně na takové hračky, které dítě zabaví a zároveň je naučí něco nového.

Doporučujeme dívat se především po hračkách ze dřeva. Dřevo je jako přírodní materiál velmi příjemné na dotek. Zároveň je více odolné při pádech nebo nárazech.

Mezi našimi top tipy tak například najdete dřevěné puzzle a skládačky. Malí kluci se s nimi naučí něco nového o okolním světě a zároveň mají možnost trénovat jemnou motoriku prstů.

  • Dřevěné puzzle se zvířátky přenesou děti až daleko do džungle. Ty úplně nejmenší ocení zejména barevné obrázky a chvilku napětí, zdali se se zvířátky trefí do správného tvaru. Až děti povyrostou, mohou se s hračkou začít učit první anglická slovíčka.
  • Podpořte správnou chůzí dětí interaktivním multifunkčním chodítkem. Má otočný volant a vydává zvuky. Jako bonus obsahuje světla a lze lehce proměnit na stoleček.
  • Lovení rybiček pomocí magnetu je skvělou motivací pro trénování prstů i prostorové orientace. Hra obsahuje dřevěné rybičky a magnetickou udici, která zajistí skvělou zábavu.

 

Dárek pro kluka 2 roky až 5 let

Čím jsou děti starší, tím více hraček na výběr se nabízí. Zorientovat se v nabídce může být však opravdu náročné. 

My tak přinášíme dva nejoblíbenější dárky pro kluky ve věku 2 až 5 let

Elektrická autíčka pro děti

Dárek, který pod vánočním stromečkem bude rozhodně vyčnívat, je elektrické autíčko pro kluky. Tato vozítka, uzpůsobena pro jízdu dětí, jsou designovými kopiemi opravdových aut. Můžete se projet po dvoře nebo vyrazit na procházku do města. 

Elektrická autíčka jezdí rychlostí chůze, takže jízda v nich je pro kluky skvělým zážitkem (a navíc zcela bezpečným). Autíčka obsahují i dálkové ovládání, díky kterému mohou rodiče převzít plnou kontrolu nad řízením.

Chcete klukům zařídit jízdu ve sporťáku, jeepu, nebo třeba traktoru? Vybírejte v kategorii našich elektrických autíček.

My jsme pro vás vybrali 3 modely, které jsou oblíbené, osvědčené a přesto originální:

  • Elektrické autíčko Audi R8 Spyder je klasický temný sporťák pro drsňáky. Má měkká kola, koženou sedačku a skvělý design.
  • Elektrické autíčko Land Rapid Racer je model vhodný pro menší děti do 3 let. Má veselou a originální barvu, se kterou na ulici jistě zaujme pohledy kolemjdoucích. Také jeho cena je velmi příznivá.
  • Elektrické auto pro děti Mercedes G63 AMG MAXI je sice o třídu výš, ale stále cenově dostupné. Je to spíše terénní auto, a tak s ním můžete vyrazit i na méně rovné povrchy. Toto autíčko má oficiální licenci od značky Mercedes Benz.

Dětské nářadí

V pokojíčku malého kutila a opraváře by nemělo chybětdětské nářadí. Jeden kufřík se šroubováky, kladívky a kleštěmi dodá malým chlapcům pocit důležitosti. Rázem budou mít své vlastní nástroje, jako má tatínek, a doma budou moci s lecčím pomoci.

Hra s plastovým nářadím navíc rozvíjí jemnou motoriku dětí a dává prostor jejich kreativitě. Pořiďte jako dárek pro syna jeden ze setů dětského nářadí:

  • Náklaďák s kufříkem a nářadím vám pomůže zabít dvě mouchy jednou ranou. Kluci dostanou jako vánoční dárek set nářadí a navíc skvělé nákladní auto.
  • Dětský kufřík s nářadím je klasický kufr pro správného chlapa. Má spoustu příslušenství a nechybí v něm žádné potřebné vybavení. Obsahuje 31 ks nářadí.
  • Velká dětská dílna s nářadím je něco speciálního. Chlapci mohou nasadit helmu, popadnout pilku nebo vrtačku a hrát si celé vánoční svátky.

 

Dárky pro kluky od 6 let do 10 let

Vybrat vánoční dárky pro kluky od 6 let může být o něco těžší. Děti rostou jako z vody a odhadnout, co chlapce v tomto věku potěší, je často náročné k rozlousknutí. Zkuste vybrat dárky, které podpoří jejich záliby, trochu potrápí jejich hlavičky nebo jim nabídnou příležitost strávit čas s kamarády.

Stolní fotbálky

Není legendárnější zábava než stolní fotbálky. Baví se u něho skupiny kamarádů i celá rodina. Už dávno to ale není jen záležitost restaurací a barů. Dětský stolní fotbálek si můžete pořídit rovnou k vám domů.

Stolní fotbálky jsou vhodné dokonce jako vánoční dárky pro kluky 10 let a více. Vybírejte ze široké nabídky:

  • Dětský stolní fotbálek, kdy se hraje pomocí klasických otočných madel ze strany stolu. Je vhodný zejména pro ty, co doma nemají dostatek volného místa.
  • Stolní fotbálek 69 cm je opravdový herní stůl, který přinese mnoho zábavy. Máte doma dostatek místa? Tím pádem není na co čekat! Gól!

Stavebnice Technic

Potrapte hlavičku a mozkové závity staršího syna například skvělou stavebnicí Technic. S její pomocí si můžete sami sestavit auto na dálkové ovládání. 

Komplexnější stavebnice jsou skvělé pro rozvoj prostorového a logického myšlení. Postup při stavění i finální auto podporují přirozený rozvoj sebevědomí. A ta radost, když si kluci zajezdí s vlastním autem, je prostě nenahraditelná…

Z modelů stavebnic Technic můžete vyzkoušet:

Co pořídit puberťákům?

Tak to je snad ten nejtěžší úkol… Vybrat vánoční dárky pro kluky 12 let či starší se jeví jako opravdová fuška.

Pořizovat mobily, tablety a počítače se vám doopravdy nechce? Toužíte darovat něco více kreativního? Nezoufejte. My tipy na vánoční dárky pro kluky staršího věku máme!

  • RC auta neboli auta na dálkové ovládání. Tak tato hračka zabaví jak malé, tak velké kluky. S autem můžou chlapci jezdit uvnitř nebo například venku. Zejména model RC Truck v poměru 1:20 zaujme - vypadá neuvěřitelně realisticky a poradí si i v obtížnějším terénu.
  • Co takhle pořídit trampolínu na zahradu? Postavit ji bude sice možné až v teplejší sezóně, jedná se však o velmi kvalitní dárek, který potěší každého uličníka. Salto sem, salto tam a o srandu je vystaráno.
  • Podpořte v chlapci sportovního ducha a nadělte mu pod stromečkem něco z naší sportovní nabídky - co například set na stolní tenis nebo boxerské rukavice s boxovacím pytlem?
Autor článkov

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.