Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 10leté potěšíte těmito 6 tipy

Výběr dárků může být někdy náročný. A čím je dítě starší, tím je to horší. Navíc každá dívka je jedinečná, má své zájmy a vlastní vkus. Přesto jsme se snažili sepsat co nejvíce univerzální tipy na dárek pro holčičky 10 let staré, ze kterých si zajisté vyberete i vy. Ať už hledáte dáreček k narozeninám, Vánocům nebo svátku.

Obsah:

Co desetileté holčičky baví?

Nejraději určitě tráví čas s kamarádkami. Vybírají si už přitom trvalejší vztahy, které vyhovují jejich osobním vlastnostem. Venku se často věnují sportovním aktivitám, jako je jízda na kole, na kolečkových bruslích, skákání přes švihadlo nebo hraní míčových her. 

Do centra se dostávají i různé zájmové aktivity, které nám o malé slečně mohou prozradit více, než si myslíme. Jezdí ráda na koni? Tvoří náramná umělecká díla? Nebo hraje na nějaký hudební nástroj? Zkuste se na tuto konkrétní věc zaměřit a vymyslet, co by se jí mohlo hodit a líbit. V tomto věku je už dost složité něco jen tak odhadnout. Holčičky jsou dosti vybíravé. Pokud to vezmeme z obecného hlediska, každá slečinka se chce líbit, parádit a cítit se krásná.

Kreativní sada na malování a kreslení

U většiny dívenek zabodujete kreativní sadou. Znáte některou z nich, která nerada tvoří? 

Kreativní sada na malování a kreslení je skvělý dárek k narozeninám. Pro holčičku 10 let starou není problém tvořit krásná umělecká díla a designové kousky, kterými si vyzdobí pokojíček. Co zajisté neurazí, je kombinace různých hezkých bločků, tužek, fixů, samolepek, složitých omalovánek, třpytek, vykrajovátek a dalších kreativních pomocníků. U dětí je populární i malování podle čísel. Tato aktivita navíc podněcuje kreativní myšlení, zlepšuje jemnou motoriku a dává děvčatům možnost vyjádřit své pocity a emoce.

Kreativní sada na výrobu náramků

Jak spojit kreativitu spolu s účelností? Například tak, že holčičce koupíte sadu na tvoření náramků z gumiček. Zaprvé ji to zabaví na dlouhé hodiny. Zadruhé si navíc během pletení může spolu s kamarádkou povídat a pro obě vytvořit designové náramky přátelství. V sadě je 23 druhů gumiček v různých barvách a vzorech, dále bílé korálky s barevnými písmeny, barevné korálky a roztomilé korálky ve tvaru ovoce, které náramkům dodají jedinečný charakter. Nechybí ani okouzlující gumové přívěsky různých tvarů, barev a motivů.

Kreativní DIY sada s flitry lama

Pěnový obrázek lamy se probudí v lesku flitrů. Stačí si dát s obrázkem trochu práce. Každý flitr se do pěnového obrázku zabodne pomocí hřebíčku. Nakonec vznikne unikátní umělecké dílo z fialových, růžových a bílo-zlatých flitrů. Po dokončení se nasadí do růžového rámečku. Pak už je na vás, nebo vaší malé umělkyni, kam obrázek vystavíte. Pomocí stojanu jej lze postavit na stůl nebo poličku, ale také pověsit na zeď.

Náš tip: Rádi byste ocenili nějaký tip na dárek ke svátku? Co třeba stroj na výrobu vlasových copánků s korálky?

Naučné hračky nebo knihy, o tom, co ji zajímá

Máte doma malou vědkyni? Chcete ji podpořit v její zvídavosti a podnítit její touhu po učení o přírodních vědách? Ať už jde o biologii, fyziku, chemii, na trhu seženete různé naučné sady i zajímavou literaturu.

Naučná robotická solární sada 14 v 1

Má malá slečinka zájem o to, jak funguje svět kolem nás? Výborně! Pak ji může zaujmout tato robotí solární sada, které ukáže, jak funguje solární energie v praxi. Hračka se skládá ze solárního panelu, solárního pohonu a konstrukční části. Vybudovat z ní jde hned 14 různých variací modelu. Není to přitom nic náročného, ale je u toho zapotřebí použít fantazii. Solární robot funguje čistě na solární energii, takže k pohonu není potřeba baterií a provoz je zcela ekologický.

Stolní a společenské hry

Zahrát si deskovku nebo společenskou hru je parádní nejen za deštivého odpoledne. Pokud hledáte výborný prostředek, jak se spolu zasmát, komunikovat a vyvolat napětí, společenské hry jsou pro to jako stvořené. Je jedno, jestli hledáte vánoční nebo narozeninový dárek. Pro holčičku zkuste vybrat hru s motivy, které ji zaujmou. Například jenga kostky s čísly zabodují u trpělivých dívenek, které milují zručnostní hry. Pro rozšíření slovní zásoby je skvělá karetní hra Spot It, která se dá hrát v různých variantách a je rychlá. 

Malou parádnici potěšíte oblečením a doplňky

Desetileté holky se rády parádí a líbí sobě i ostatním. Třeba ji potěší nová mikina, batikované tepláky nebo holografická ledvinka. Že se v módě nevyznáte? Zkuste nenápadně zjistit, co by si přála. Nakonec dárek, který si vybere sama může být i mnohem lepší, než ten nad kterým si lámete hlavu. A nezapomeňte, že výborným dárkem jsou kromě hraček a oblečení i zážitky nebo dárkové poukazy.

mh.cz - Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 10leté potěšíte těmito 6 tipy

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.