Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 6leté potěšíte těmito 8 tipy

Výběr dárků není jednoduchý v mnoha ohledech. Trefit se do vkusu nebo momentálních zájmů dítka je disciplína sama o sobě. Abychom vám to trochu ulehčili, přinášíme vám tipy na vánoční a narozeninové dárky nebo maličkosti ke svátku. Díky nich zjistíte, jaký dárek pro holčičku 6 let starou vlastně vybrat. Tady jsou konkrétní nápady.

Obsah:

Co šestileté dívenky zajímá?

To je zcela individuální. Každá holčička může mít jiné zájmy. Má nějakou oblíbenou pohádku nebo superhrdinku? Miluje knížky nebo nedá dopustit na svůj vzhled? 

Pak ji potěší hezké oblečení a doplňky. Nebo cokoliv zkrášlí její dětský pokojíček. Pár univerzálních tipů jsme přesto pro vás připravili. S největší pravděpodobností zaujmou každou slečinku.

Jako dáreček zabalte pohyb

Taneční podložka Best Dancer

Kdo bude nejlepší tanečník? S taneční podložkou si užijete spoustu zábavy. Učit se rytmu, rozvíjet hudební cit, pohyb a postřeh. To všechno tato hračka nabízí. Na výběr je ze dvou hudebních módů. 

V prvním módu tančíte volně. Každá z hvězd vydává melodii. V druhém módu zase pomocí hudby. Na panelu sledujete, kterou hvězdu při tanci zmáčknout. Pro větší zábavu lze zapojit i své vlastní písničky. Tápete, jaký dárek k narozeninám pro holčičku vybrat? Taneční podložka je náš tip.

Kreativita nade vše

Tvoření rozvíjí fantazii, smysly a motoriku. Když děti začnou tvořit, uklidní se, vydají ze sebe vše, co mají na srdci, a odreaguji se. 

Šestileté holčičky, které rády tvoří, zaujmete sadou na kreslení, omalovánkami, barvami, papíry na scrapbook. Z naší nabídky doporučujeme následující.

Dětský kreslicí tablet

Mít vlastní tablet na kreslení a psaní, který nevyzařuje modré světlo? To je výborná volba! Mít ho kdekoliv po ruce. Žádné špinavé ruce od fixů nebo zmuchlané papíry. Interaktivní tablet je tenký a lehký. 

Nebude vadit ani v batůžku. Kreativní myšlenky jde vyjádřit hned. K tabletu přísluší stylus. A když je nutné myšlenku smazat, stačí zmáčknout tlačítko. 

DIY sada na výrobu magnetků 

Další tip na dárek pro holčičku – kreativní sada na výrobu vlastních magnetků. Potěší každou kreativní dušičku. 

Sada obsahuje formičky na magnetky, balíček se sádrou, nádobku na míchání barev, barvičky, štětec, špachtli, magnetickou lepenku a návod. 

Součástí balení je úplně vše, co bude k vytvoření magnetků potřebovat. K tomu se přidá dávka fantazie a výrobek je na světě.

Stavebnice a konstrukční hry

Rozvoj představivosti a jemné motoriky, učení se trpělivosti a logickému myšlení. V tomto jsou výborné stavebnice a konstrukční hry

Stavebnice ze slámek

Podporovat vývoj kreativity a fantazie u našich nejmenších je to nejlepší, co pro ně můžeme jako rodiče udělat. Stavebnice ze slámek je kreativní nápad sám o sobě. Co z ní vytvoříte? Domečky, auta, geometrické tvary, korunku, raketu. 

K tomu poslouží 122 barevných slámek, 4 pěnová kolečka a připojovací prvky. Přemýšlíte, jaký dárek ke svátku pro holčičku vybrat? Zábavná stavebnice z brček je zajisté lepší než sladkosti.

Společenská hra pro kolektivní dovádění

Jaké jsou osvědčené hry, které zaujmou na jakkoliv malém prostoru i za špatného počasí? No přece ty společenské! 

Tento narozeninový nebo vánoční dárek pro holčičku navíc obohatíte tím, že si s ní zahrajete a věnujete jí svůj čas.

Chytání rybiček z rybníka 

Chytání rybiček neomrzí ani tuto generaci dětí. Že je tato hra zastaralá? Není! Se skluzavkou to bude teprve žůžo. 

Rybičky do rybníčku rozmístěte, vezměte si svůj prut a jde se rybařit. Chce to velkou dávku trpělivosti a koncentrace. Kdo vyloví více rybiček, vyhrává. 

Jenga kostky

Kostky jenga jsou zábavnou zručnostní hrou. Účastnit se jí může celá rodina. Koncept je jednoduchý. Kostky se postupně z věže odstraňují a přesouvají se nahoru. Čím víc jich z konstrukce ubývá, tím více se začínáte potit.

Hráči se střídají. Komu se věž zbortí, prohrál. Obměnou je hra s házením kostek. Jaké číslo vám padne? Kostku označenou tímto číslem musíte z věže pomalu vysunout ven.

Podpořte vnitřní princeznu a parádnici

Každá malá holčička chce být princeznou. Cítit se krásná. Oblékáním a zkrášlováním holky stráví spoustu času. Proč malou parádnici nepotěšit takovým dárkem?

Dětské nehtové studio 

Už po vás pokukovala? Holčička se ráda zhlíží ve své mamince. Chce být krásná jako ona. Obdivovala vaše nehty (nebo někoho jiného)? Pak je celkem pravděpodobné, že jí dětským nehtovým studiem vyrazíte dech. 

Skládá se z vlastní sušičky na nehty a doplňků na nehty z netoxických materiálů. Třpytky, laky, pilníky, nálepky včetně oddělovačů nehtů a aplikátoru. To vše se v sadě ukrývá. Za nás je to nejlepší dárek k narozeninám pro holčičku. Co myslíte vy?

Sada líčidel 

Otevřít si salón krásy můžete hned teď. S make-up sadou vás hned usadí do židle nebo na gauč a hodinka krásy začne. Nebojte. Vše je z certifikovaných a bezpečných materiálů. 

Čtyřpatrová výsuvná krabička v sobě ukrývá rtěnku, lesk na rty, lesk na nehty, oční stíny se třpytky, pudrové a gelové a stětečky k nanášení stínů.

A co rady na závěr? 

Ano, máme. Zkuste vaši malou princeznu do výběru zapojit také. Zeptejte se, třeba nenápadně, co se jí líbí. Jestli je něco, co by si přála. Možná na něco přijdete. A nezapomeňte, i malé dárečky udělají velkou radost!

mh.cz - Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 6leté potěšíte těmito 8 tipy

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.