Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 8leté potěšíte těmito 7 tipy

Výběr dárků pro osmiletou holčičku může být výzvou. Narozeniny, Vánoce, svátek. S každou událostí se pojí radost, že jí můžete potěšit. Zároveň přichází i pochybnosti, protože jejím růstem se mění její zájmy a preference skoro ze dne na den. A přesto s ní chcete udržet krok a přejete si, aby váš dárek nebyl jen krátkodobou nálepkou štěstí. Jak vybrat nejlepší dárek pro holčičku 8 let starou? A ještě k tomu takový, aby byl nástrojem pro rozvoj a inspiraci do budoucna.

Sto dětí sto chutí aneb každá dívenka je jedinečná

Nejspíše neexistuje nějaký univerzální tip na dárek, který by potěšil každé dítě stejně. Co ale pomůže, je se zaměřit na zájmy holčičky. K nejoblíbenějším činnostem osmileté dívenky patří tvoření a kreativita, pohybové aktivity, hraní na role, hudba a tanec, vědecké experimentování a péče o zvířátka nebo děti. 

Pokud chcete vybrat ten nejlepší dáreček, volte podle toho, co ji baví a o co se zajímá. Vybrali jsme pro vás 7 tipů, kterými se můžete inspirovat, a vybrat tak ten nejlepší dárek pro holčičku 8 let starou. 

Nejlepší dárky pro osmiletou holčičku 

Kreativní stavebnice pro budoucí architektky

Osmileté holčičky mohou být nadšené stavebnicemi a konstrukčními hrami. Pokud hledáte cenově dostupný dárek ke svátku, pro holčičku je stavebnice ze slámek určitě lepší než čokoláda. 

Postavit z ní můžete různé stavby a objekty. Tato stavebnice obsahuje 170 kusů barevných slámek a spojovacích prvků. Vaše malá inženýrka si s touto hračkou užije spoustu zábavy.

Kruhový kreslící robot pro malé umělkyně

Zajímá se vaše malá princezna o robotiku nebo má vášeň pro vědu? Pak ji tento kreslící robot uchvátí. Jako první bude muset přijít na kloub jeho sestavení. Skládá se celkem z 55 dílů. Poté mu do chapadel přidá pera, nastaví jej na požadovanou akci a robot začne pomocí vibrací kreslit kruhy tří barev (červené, modré a žluté) o takových rozměrech, jaké zadala.

Společenská hra Naštvaný pes pro rodinnou zábavu

Naštvaný pes je napínavá společenská hra, kterou si zahrají už ti nejmenší účastníci, ale do hry vtáhne i dospělé. Nasypte pejskovi do misky barevné kosti. Karty rozložte na stůl a tahejte. Kolik kostiček musíte z misky vytáhnout? 

Hlavně pozor, abyste při tom neprobudili psa! Kdo jej probudí, toho kousne. Kdo vydrží až do konce této hry bez kousance? Tato společenská hra je určitě výborný narozeninový nebo vánoční dárek pro holčičku. 

Nafukovací sedací vak do pokojíčku 

Nafukovací sedací vak v pokoji navodí příjemnou odpočinkovou atmosféru. Na ležení i sezení, ke čtení knížek nebo hraní oblíbených her. PVC materiál je odolný a díky nafukovací konstrukci je lehký. Kvalitní zpracování nabízí využití uvnitř i venku. Na kontaktních místech je semišový povrch, díky kterému křeslo nestudí a neklouže. Tento designový vak bude jako dárek k narozeninám pro holčičku určitě radostí.

3D pero posune dětskou kreativitu na novou úroveň

3D pero je jako malý kouzelný proutek. Když jej dětem dáte do ruky, otevíráte jim bránu do světa nekonečných možností. Tvořit mohou téměř cokoliv, co je napadne – panenku, postavičky z oblíbených pohádek, nebo třeba kytičku pro maminku. Je to, jako byste měli malou 3D tiskárnu.

Když propojíte pero s počítačem pomocí USB kabelu a stisknete tlačítko start,  začne se dít něco opravdu úžasného. LED dioda vám dá znamení, že je vše připraveno a můžete se pustit do tvorby. Pro malé dívenky, které mají rády tvoření, se toto pero stane žádanou zálibou.  

Studio krásy na nehty

Tato úžasná sada pro malé princezny přináší spoustu zábavy a tvořivosti. V sadě na zkrášlování nehtů je i dětská sušička na nehty. Malá paradnice si k vytvoření vlastního designu může vybrat ze tří laků, dvou krabiček třpytek nebo ozdob v různých tvarech a barvách. Nechybí ani pilník nebo oddělovač nehtů. Tato sada přinese hodiny zábavy.

Set na výrobu šperků pro malé designérky

Vyrobit si vlastní šperky podle svého vkusu a nápadu? S touto aktivitou se malá paradnice zabaví, zkrášlí a hrou bude rozvíjet kreativitu a jemnou motoriku. Set na výrobu šperků obsahuje 16 různých druhů korálků. Od motýlků přes písmenka po bonbónky. Stačí si zvolit vlastní variaci a navléct na provázek. Bude z toho náramek nebo náhrdelník? 

Dárek nemusí být jenom věc 

Výběr dárků pro osmileté holčičky může být výzvou, ale také velkou radostí. Aby váš dárek potěšil a zároveň přispěl k rozvoji malé cácorky, držte se následujících kroků. Prvním krokem je pozorně naslouchat jejím zájmům a koníčkům. Snažte se zjistit, co ji právě teď baví a co ji inspiruje. 

Druhým krokem je brát v úvahu její věk, který souvisí s rozvojem jejich dovedností a dozrávání zájmů. Zároveň se zkuste zaměřit na dárky, které podněcují kreativitu, učení, a představivost. Důležité je najít rovnováhu mezi zábavou a vzděláváním. 

Skvělým dárkem nakonec může být i zážitek jako návštěva divadla, koncertu nebo výlet. Nemusí jít jen o materiální věci. Zážitky navíc pomáhají utvářet vzpomínky, které mnohdy přetrvávají celý život.

mh.cz - Vybíráme nejlepší dárek pro holčičku – 8leté potěšíte těmito 7 tipy

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.