Vybíráme nejlepší kočárek pro panenky

Hračky jsou nedílnou součástí dětského života a panenky jsou mezi nimi tradičním favoritem. Nesmíme však zapomenout na velmi podstatnou a zřejmou věc -  bez čeho se panenky rozhodně neobejdou, je kočárek!

Vybrat správný kočárek pro panenky však může být zdlouhavý proces. Na trhu totiž existuje mnoho různých modelů a vybrat ten opravdu nejlepší je tvrdý oříšek. V našem článku se proto dozvíte, jak při vybírání postupovat a na jaké parametry je vhodné se zaměřit. Nebude chybět ani ukázka těch NEJ kočárků pro panenky. 

Tak jdeme na to!

Obsah

Typy kočárků pro panenky

Kočárky pro panenky dokážou vypadat opravdu věrohodně a naprostá většina z nich vypadá jako malá kopie opravdových kočárků. Určitě vás proto nepřekvapí, že existuje celá řada různých typů kočárků pro panenky. Tady jsou některé z nich:

Jak při vybírání postupovat?

Pokud se vám z nepřeberného množství kočárků točí hlava a nevíte, který zvolit, zkuste si zvolit strategii, kterou se při výběru budete řídit. 

V první řadě si řekněte, komu má být kočárek určen. Kupuji ho pro mladší nebo starší dítě? Umí dítě dobře chodit a nebo se teprve učí? Kde primárně bude kočárek využíván? Venku nebo doma? Chci, aby vydržel co nejdéle, nebo se jedná o sezónovou záležitost? Bude pro holčičku nebo pro chlapečka?

Věříme, že při zodpovězení těchto otázek se vám přinejmenším vyjasní, do jakého typu kočárku se vám vyplatí investovat. U nás najdete opravdu velký výběr kočárků pro panenky. Ještě předtím, než si ten správný kočárek vyberete, se seznamte s důležitými parametry, které je při vybírání vhodné brát v potaz.

Sledujte tyto parametry

Bezpečnost
Na prvním místě je vždy bezpečnost. Dejte přednost kvalitě před kvantitou a nezapomeňte, že i dětské hračky musí splňovat různé bezpečnostní normy. Zkontrolujte, zda je kočárek stabilní a pevně postavený. Důkladně se podívejte na materiál, ze kterého je kočárek vyrobený, zkontrolujte zejména kvalitu provedení.

Hmotnost a stabilita
U kočárků pro panenky zpravidla platí, že čím větší hmotnost kočárku, tím menší pravděpodobnost, že se převrátí. 

Na druhou stranu mohou být těžké kočárky komplikací při ovládání a manipulací hračky dětmi. Proto se rozhodněte pro model, který je rozumným kompromisem mezi váhou a stabilitou. Pomoci vám může věk a výška dítěte - na ni při výběru určitě nezapomeňte brát ohled! 

Materiál

Jak bylo zmíněno v sekci bezpečnost, kontrola materiálu by při výběru kočárku pro panenky měla sehrát také důležitou roli. 

Nezapomeňte, že kvalitní a stabilní kočárky mají kovovou konstrukci. 

Pokud sháníte kočárek, který je opravdu lehký, zvolte ten plastový. Nezapomeňte však, že tyto kočárky mají mnohem menší odolnost.

Ověřit si můžete také vlastnosti koleček - zejména tehdy, pokud víte, že kočárek bude využíván především venku.

Design
Design je dalším příjemným aspektem, který stojí za zvážení. Existuje mnoho různých stylů a barev kočárků pro panenky. Vyberte takový, který se bude líbit především vašemu dítěti a zpříjemní mu zábavu.

Zvažít můžete také praktičnost designu, například zda je kočárek skladný a snadno se přenáší.

Mnoho kočárků dnes obsahuje také různá sympatická příslušenství, jako například velkou tašku, úložný prostor - koš nebo peřinky pro panenky.

Další příslušenství ke kočárkům pro panenky

Toužíte ke kočárku ještě něco pořídit? Pak určitě doporučujeme panenky či plyšáky, které se budou v kočárku vozit jedna radost. 

Mezi naše oblíbené patří například roztomilá panenka s pleteným oblečením nebo panenka s dudlíkem. 

Do výbavy skvěle zapadne také židlička na krmení a houpačka pro panenky nebo skvělá sedačka pro panenky, díky které bude dítě moci nosit svou oblíbenou panenku z místa na místo.

mh.cz - Vybíráme nejlepší dárek pro kluka – 5leté potěšíte těmito 8 tipy

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.