Jaké hračky vzít s sebou na procházku?

Slunečné dny je škoda trávit zavření doma. Nejste určitě sami, koho sluníčko láká na vzduch. Děti se venku také rady vyblbnou. Pokud se chystáte vyrazit na procházku nebo výlet, vždy je dobrý nápad nějak ten čas dětem zpestřit. Vezměte s sebou hračky na ven a buďte si jistí, že děti ani dlouhé chození nepřestane bavit. Pokud s sebou ale mají svou oblíbenou hračku, čas utíká jako voda a „mě už bolí nožičky“ vůbec neuslyšíte.

kid-1241817_1280

Vyrazte s dětmi na vzduch.

Obsah:

1. S odrážedly a tříkolkami o bude jízda?

        1.1 Dětská tříkolka jako náhrada za kočárek

        1.2 Cyklisté začínají na odrážedlech

        1.3 Kouzlo jménem dětská tříkolka 3v1

2. Hračky na ven pro holky

3. Hračky na ven pro kluky

4. Malé hračky, velká radost

       4.1 Kouzelné bublifuky

       4.2 Hračky na písek

       4.3 Neposedné balóny

5. Na vzduchu můžem zpívat ejchuchu

S odrážedly a tříkolkami to bude jízda!

Dětská tříkolka jako náhrada za kočárek

Generacemi ověřený pomocníci na dlouhé procházky jsou odrážela a dětské tříkolky. Pro menší děti jsou ideální tříkolky. Některé jsou přizůsobené už pro děti od 6 měsíců. Děti v nich sedí podobně jako v kočárku, ale když se jim chce, samy šlapou a řídí. Nemusíte se s imi bát o stabilitu. Většina tříkolek má navíc rukojeť pro rodiče, aby mohli převzít řízení, když jsou malí cestovatelé unavení.

Některé tříkolky jsou navíc různě barevné, nebo mají veselé motivy. Například tříkolka s pandou je oblíbená malými turisty v růžové i modré barvě. Děti budou chtít na každý výlet už jedině s pandou. Panda může dostat jméno a objevovat svět společně s dětmi.

Tříkolky se stříškou jsou ideální pro nejmenší a také na horké letní dny. Rady a tipy, jak vybrat tříkolku si můžete přečíst v samostatném článku

Někdy tříkolka může vyřešit problém, kdy se dětem nelíbí v klasickém kočárku. Pro děti bude o něco zajímavější, snadněji z ní pozorují svět a přitom ji díky držadlu využijete stejně jako kočárek a přesuny budou o něco rychlejší.

Cyklisté začínají na odrážedlech

Větší děti mohou přesedlat na dětské odrážedlo, která je jako malé kolo bez šlapek. Na těch už musí o něco více trénovat balanc a procvičují na nich celé tělo. Některá odrážedla se hodí už ro děti od 1 roku.

Když děti od útlého věku jezdí na odrážedle - kole, je pro ně poté mnohem snazší přejít na běžné kolo. Už mají zmáknuté brždění přední brzdou a umí řídit a odhadovat vzdálenosti kolem sebe. Přesuny na odrážedle jsou už mnohem rychlejší než na tříkolce. Děti už jsou na nich mnohem více samostatné. Mohou je využívat až do 6 let.

Hledáte spíše odrážedlo pro nejmenší? Zkuste odrážedo auto, nebo odrážedlo s vodicí tyčí. Autíčka mají tu výhodu, že díky 4 kolům jsou stabilní a tak i ti, kteří si na svých nohou příliš zatím nevěří se na něm zvládnou projet. A s vodící tyčí můžete být dětem stále na blízku i když vlastně nebudete do jejich hry tolik zasahovat. Pomůže vám, když je malý řidič unavený, nebo když si není jistý s rovnováhou.

Kouzlo jménem dětská tříkolka 3v1

A co takhle mít tohle všechno v jednom? Novinka,dětské tříkolky 3v1 jsou malí kola, která s dětmi rostou a přizpůsobují se tomu, co zrovna malí divoši potřebují.

Mamido detske odrazedlo 3v1 EVA kola  (7)

Pomocí přidání šlapek nebo postranních koleček můžete tříkolku měnit na odrážedlo, na odrážedlo s přídavnými kolečky, nebo na malé kolo. No, není to geniálni?

Hračky na ven pro holky

To, na co nezapomene žádná žena už celý život, je její první kočárek pro panenky. Dalším tipem na procházky jsou tedy kočárky. Pokud malé slečny mohou vézt kočárek a starat se o svou oblíbenou panenku, cesta jim utíká mnohem lépe. Zapojují svou fantazii a vytváří si příběhy. Kam to asi jedou? A jak se jmenuje jejich miminko? Pokud se chcete vydat do přírody, pořiďte holčičkám kočárek se širokými gumami. Do města postačí klasická užší kola. Kočárky 2v1 můžete přestavět z klasické korbičky na sportovní "golfky" a vydrží s malou slečnou o to déle.

Hračky na ven pro kluky

Co kdyby tentokrát malí rošťáci nevyrazili na procházku jen po svých, ale místo toho si vyjeli na vyjížďku v jejich vlastním autě? Ano, mohou řídit už od 1 roku věku a Ministr hraček jim k tomu vystaví i jejich vlastní řidičský průkaz. Elektrická autíčka pro děti jsou originální modely aut zmenšené a přizpůsobené pro děti. Nablýskané bouráky vyvezou vaše milované na čerstvý vzduch a když budete chtít, můžete ovládání převzít vy na dálkové ovládání.

Přečtěte si více o elektrických autech pro děti v našem článku Jak vybrat elektrické auto pro děti.

Malé hračky, velká radost

Kouzelné brašny maminek a tatínků často skrývají malé poklady, které dokáží rozjasnit každou procházku a obrátit uplakanou nebo uvztekanou situaci k lepšímu.

Kouzelné bublifuky

K takovým patří například bublifuky. Mýdlové bubliny umí vykouzlit spoustu dětských úsměvů. Můžete navíc pořídit i bublifuky. Někteéré z nich mají různé vyhytávky, jako pistole, které vyfukují velké množství bublin najednou, nebo bublifuk ve tvaru plameňáka.

Hračky na písek

Kromě bublifuků také děti milují různé bábovky a kyblíčky. Pískoviště dnes už najdete na každém hřišti a můžete tam společně tvořit hrady a tunely třeba celé dny. Při hraní na písku se děti ztrácejí do svého fantazijního světa a písek jim umožňuje tvořit téměř cokoli. Trénují i svou motoriku a trpělivost. Navíc naprosto milují moment překvapení, který přijde po dokončení básničky: „Bábovičko, poveď se mi.“

Neposedné balóny

Další hračkou, která zpestří den venku, jsou míče a balóny. Ti nejmenší si mohou mít kutálet, větší už se učí házet. Zkuste házet na cíl, nebo za míčem prostě jen s nadšením utíkat.

Na vzduchu můžem zpívat ejchuchu

Hry venku na čerstvé vzduchu jsou pro děti moc důležité. Dostávají se do kontaktu se světem kolem sebe, učí se jej poznávat a objevují jeho krásy i nebezpečí. Mají tu spoustu prostoru a tím pádem i hodně pohybu a pomáhá jim to ve zdravém rozvoji. Hračky na ven pro děti takové blahodárné proházky ještě vylepší. A třešničkou na dortu je, že po dlouhé procházce se prckům vždy krásně spinká.

Autor článkov

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.