Vybíráme nejlepší dárek pro kluka – 7leté potěšíte těmito 8 tipy

Blíží se jeho narozeniny, svátek nebo už zase klepou Vánoce na dveře? Pokud si nevíte rady, co vašemu chlapečkovi vybrat jako dáreček, nedělejte si vrásky. Napsali jsme pro vás tipy na dárek pro kluka 7 let starého. Vybírali jsme s ohledem na různé zájmy, neboť respektujeme, že každé dítě je jedinečné.

Obsah:

Stavebnice a konstrukční hry

To nikdy neomrzí. Stavět a budovat si svůj fantazijní svět – to je jednoznačně nejlepší hračka, ve které mají zalíbení nejen kluci, ale i holky. Dnes je navíc tolik možností a zpracování, že se trefíte do vkusu každého dítěte. Má rád auta, letadla, vojáky nebo snad dinosaury?

Stavebnice auto Off-Roader

https://www.ministerstvohracek.cz/stavebnice-auto-off-roader/

Být vzdálený 2209 kostiček od touhy si s autíčkem pojezdit. To je dokonalý způsob, jak klučinu naučit trpělivosti, rozvíjet jemnou motoriku, manuální zručnost, logické myšlení a představivost. 

Autíčko Off-Roader má otevírací dveře, kufr, kapotu a motor s pohyblivým pístem. Navíc je ovládací. Takže radost po sestavení je hned dvojnásobná.

Stavebnice Technic Robo stíhačka 

https://www.ministerstvohracek.cz/stavebnice-technic-r-c-2v1-stihacka--robot

Stíhačka nebo robot? Stavebnice Technic je perfektním dárkem pro 7letého kluka, kterému nechybí představivost a miluje roboty a stíhačky. Hračka jen tak neomrzí, protože jednu variantu sestavení vymění za jinou a vychutnají si aktuální benefity. 

917 dílů z bezpečných a certifikovaných materiálů zabaví na dlouhé hodiny. A když se dílo povede, stačí pomocí ovladače vyzkoušet, co umí. Robot se pomocí ovladače pohybuje vpřed, vzad, doleva a doprava. Stíhačka má funkce střílení a má otevírací kokpit. 

Hry pro společný čas

Udělejte si kafe a vychutnejte si společný čas. Kompetice může začít. Preferujete deskové hry? Nebo spíše ty počítačové? To si pište, že ať už zvolíte jakkoliv, děti vám za váš čas budou nesmírně vděčné. Nejlepší narozeninový nebo vánoční dárek pro kluka bude v tomto případě deskovka zabalená do vaší pozornosti.

Společenská hra lodě 

https://www.ministerstvohracek.cz/lode-namorni-bitva-spolecenska-hra/

Uhodnout souřadnice nepřátelské lodě a sestřelit ji. Takovou hru určitě znáte ze svého dětství. K tomu sice kdysi stačil papír a tužka, ale dnes už se doba posunula dál. Vtáhněte klučinu do svého dětství a představte mu hru svého dětství tímto atraktivním způsobem. Moře symbolizuje herní deska. Každý hráč má své moře. Která loď bude sestřelena a potopí se?

Pro sportovce 

Pohyb a sport jsou nesmírně důležité. A to víme, že nejen ze zdravotního hlediska. Pohyb úzce souvisí s intelektem. S pohybem se lépe prokrvuje mozek, a tím se zlepšuje myšlení. Efektivní způsob, jak se připravit na učení do školy. A jelikož chápeme, že ne vždy jde jít ven, máme tip na dárek pro kluka, se kterým si užije sportovní hrátky venku i doma.

Kolečkové brusle 4v1

https://www.ministerstvohracek.cz/detske-koleckove-brusle/

Brusle, které poslouží celoročně? Ano! SportTrike využijete jako kolečkové i lední brusle. Stačí jednoduše vyměnit podvozek. A co když vyroste noha? Nevadí! Protože nabízí velikostní regulaci pěti velikostí. 

Výhodou je možnost postavit kolečka do stabilní polohy tříkolky nebo kačenek pro první trénink. Kvalitní zpracování je samozřejmostí. Tento sport si klučina hned zamiluje.

Minister hraček radí: Přemýšlíte, jaký dárek ke svátku pro kluka vybrat? Zajděte spolu do cukrárny, na piknik nebo ho vemte do zábavního parku.

Sada míčů do interiéru 

https://www.ministerstvohracek.cz/sada-micu-3v1/

Jak neposedu s vášní pro pohyb zabavit doma i za škaredého počasí? Tyto tři měkké míče splní svůj účel a přesto se nemusíte obávat toho, že se vám doma něco rozbije. 

S kopačákem si zahraje fotbal, basketbal s basketbalovým míčem a americký fotbal nebo rugby s rugbyovým míčem. Doplnit tyto tři míče o fotbalovou brankubasketbalový koš, to už je jen výhoda.

Podporujeme kreativní myšlení

Kreativní hračky a pomůcky jsou skvělým narozeninovým i vánočním dárkem pro kluka, který rád tvoří. Jeho kreativního ducha můžete rozvíjet ještě více. Podotknout musíme, že ne vždy musí jít o výtvarné hračky, ale zapojit můžete i hudební nástroje. Podpořte jeho talent na správném místě.

3D pero

https://www.ministerstvohracek.cz/magicke-3d-pero-modre/

3D pero je jako mini 3D tiskárna. Vytvořit s ním jde skoro cokoliv si představíte. Auto, postavičky, kytičku pro maminku. Je opravdu magické, ale přesto velmi jednoduché k použití. 

Pero propojíte pomocí USB kabelu a stisknete tlačítko start. Jakmile LED dioda oznámí připravenost, tvorba může začít. Pro chlapce, kteří rádi tvoří, to bude fascinující pomůcka, kterou si hned zamilují. A navíc si výborně procvičí koordinaci oko-ruka.

Minister hraček radí: Podívejte se také, jaké dárky za vysvědčení přijdou vhod. 

Doplňky pro zútulnění pokojíčku 

Jaký dárek k narozeninám pro kluka vybrat, když nechcete zrovna kupovat hračky? Zařiďte mu pokojíček. Vybírat můžete ze širokého spektra doplňků a dekorace, které mají zároveň funkční nebo edukační charakter. Co by malý školák ocenil? Důležité je se zaměřit na to, aby pokojíček splňoval požadavky na zóny pro relaxaci, učení i hraní. 

Nafukovací křeslo s podložkou

https://www.ministerstvohracek.cz/nafukovaci-kreslo-s-podnozkou-bestway-modre/

Nafukovací křeslo s podnožkou navodí v pokoji příjemnou odpočinkovou atmosféru. Číst si v něm, učit se nebo hrát svou oblíbenou hru na Nintendu. Pohodlí navodí semišový povrch, díky kterému křeslo nestudí a neklouže. 

Výhodou je jeho nízká hmotnost, takže jde kdykoliv přenést. A to klidně i na terasu nebo zahradu. A když se zašpiní, jde snadno utřít pomocí vlhkého hadříku. A co víc? Vypadá moc hezky.

Lampička měsíc 

https://www.ministerstvohracek.cz/lampicka-ve-tvaru-mesice-3d/

Mít v pokojíčku kopii měsíce? Který chlapeček by to nechtěl. A zejména pokud ho zajímá vesmír. Lampička ve tvaru měsíce má drobné krátery o různých velikostech. 

Designová lampička nadchne studeným i teplým osvětlením a na dřevěném stojánku vypadá opravdu vkusně. Napájí se pomocí USB kabelu, takže se nemusíte starat o výměnu baterií. 

Tip na závěr 

Věcí a hraček, které se dají pro 7letého klučinu pořídit, je spousta. Výběr bude záviset na tom, co má rád. Jaké jsou jeho zájmy a v čem je dobrý. A nakonec ještě jeden užitečný tip. Zkuste se zeptat, co by si přál. Třeba se oba shodnete, že jde o užitečnou věc. A vy si alespoň budete jistí, že jste s dárkem nešlápli vedle.

Vybíráme nejlepší dárek pro kluka – 7leté potěšíte těmito 8 tipy

Ewa W.

Píšu pro vás inspirující a naučné články na blog Ministerstva hraček. S dětmi trávím odjakživa velmi ráda svůj volný čas, podílím se na organizaci dětských táborů a několik let jsem doučovala na základní škole. Umím si tak moc dobře představit, co potřebují ti nejmenší. Mé články vychází na základě důsledných rešerší, teorie z oboru pedagogiky, ale také z mých vlastních zkušeností.